COVID-19

Laatst bijgewerkt 22 november 2020

Huidige Maatregelen

Wegens de Corona-maatregelen neemt ook Bindus voorzorgen. Om de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers te garanderen, werken wij van thuis uit.

Medewerkers van Bindus blijven via mail en telefonisch bereikbaar. 

Op deze pagina verzamelen we informatie over de coronacrisis voor de cultureel sector en de mensen die er professioneel of vrijwillig aan de slag zijn. We trachten je aanbevelingen en websites over het COVID-19 virus die relevant zijn voor de cultureel-erfgoedsector te bundelen en hier weer te geven.

Hebt u praktische vragen? 
Contacteer ons of mail naar info@bindusvzw.be. Wij beantwoorden uw vraag indien mogelijk zelf of verwijzen u door naar de juiste instantie. 

Welke maatregelen zijn in voege sinds 02 november?

Sinds 02/11 zijn alle culturele activiteiten in groep of in georganiseerd verband opgeschort en verboden. Dit wil concreet zeggen dat er geen sociaal-culturele meer mogen plaatsvinden tot minstens 13 december. De enige uitzondering hierop zijn activiteiten voor kinderen t.e.m. 12 jaar, in groepen van maximum 50 (inclusief begeleiders). 

Het basisprotocol cultuur

Voor de brede culturele sector is er een basisprotocol Cultuur, waarin de geldende maatregelen voor cultuur staan. Dit basisprotocol werkt met kleurencodes, die aangeven welke maatregelen van kracht zijn op elk moment van de pandemie. Zo stelt het iedereen in staat om te anticiperen op versoepelingen en verstrengingen. Het is dus zeker goed om dit basisprotocol eens in detail te bekijken, zodat je organisatie klaar is voor elke mogelijke fase waarin we kunnen belanden. Let op, op dit moment is er geen cultuur mogelijk en gelden de regels van het basisprotocol dus niet! Dit basisprotocol is niet het enige document dat de veilige heropstart in de cultuursector regelt. De ministeriële besluiten, genomen door het Overlegcomité, en de maatregelen die genomen zijn door provinciale en lokale overheden zijn hiërarchisch hoger in rang. Die bepalingen hebben dan ook voorrang op de bepalingen uit dit basisprotocol. 

Corona gids ( Socius / De Federatie)

Onze partijorganisaties: Socius en De Federatie hebben een coronagids opgesteld met algemene richtlijnen en veiligheidsprincipes voor organisaties en initiatiefnemers, zodat jij als begeleider of deelnemer op een veilige manier je groepsactiviteiten kan hernemen. Deze gids kwam tot stand in samenspraak met zowel sectororganisaties, -initiatiefnemers als virologen.

Op de website www.coronagids.be kan je deze gids downloaden. Daar vind je ook ander ondersteunend materiaal en andere relevante gidsen (toerisme, sport, welzijn, jeugd, professionele kunsten…). Zo zal je zelf concrete richtlijnen kunnen uitwerken voor je groepsactiviteiten om de verdere verspreiding van COVID-19 helpen tegengaan.

Hieronder verwijzen we door naar diverse sectorgidsen, protocollen, aanbevelingen en websites over het COVID-19-virus die relevant zijn voor de cultuur sector: 

Share on facebook
Deel deze pagina
Share on twitter
Tweet deze pagina
Share on linkedin
Deel deze pagina
Share on whatsapp
Deel deze pagina
Share on email
Deel deze pagina
Share on print
Print deze pagina

Met steun van

Contact

Brederodestraat 188
2018 Antwerpen
+32 (0) 3 289 91 13
info@bindusvzw.be

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
09:00 – 12:00 
12:30 – 17:00
Zaterdag en zondag: gesloten

Copyright © 2021 Bindus - Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy
Website gemaakt door ZQMedia