Sultan der Maanden

Ieder jaar organiseren wij vanuit Bindus Sultan Der Maanden, een intercultureel familiefestival in het teken van de Ramadan. Ons doel? Verbinding! Door verschillende mensen, organisaties en gemeenschappen te laten proeven van een totale cultuurbelevenis brengen we ze dichter bij elkaar. Wij verwelkomen onze bezoekers en partnerverenigingen aan een laagdrempelig tarief.  

Het is een festival waar er bruggen geslagen worden tussen gemeenschappen en met de stadsbewoners. Tijdens dit weekend voorzien wij een multicultureel podium met diverse artiesten, lezingen en workshops met een maatschappelijke waarde. Daarnaast geven we ook een gratis Iftar weg voor alle aanwezigen.

De Iftar is een gezamenlijk eetmoment waarbij we samen met gelovigen en niet gelovigen het vasten verbreken. We grijpen dit moment aan om elkaar beter te leren kennen, onze banden te versterken en andere culturen te ontdekken. Op het festival zijn bovendien ook verschillende standen zijn waar men de hele wereld kan proeven, verschillende sociale organisaties kan leren kennen en allerlei snuisterijen kan aankopen. 

2023

2022

2019

Meer sfeerbeelden en info? Bekijk de website van Sultan Der Maanden.