Vrijwilligerswerking

Onze vrijwilligers zetten zich intensief in om samen met ons onze ambities waar te maken. Samen met hen werken we aan het creëren van verbinding, het bevorderen van cultuurparticipatie en het creëren van een inclusieve samenleving. Als organisatie zorgen we op onze beurt natuurlijk goed voor onze vrijwilligers. Als deel van de Bindusgemeenschap kunnen ook zij genieten van onze begeleiding, een uitgebreid vormingsaanbod en tal van andere voordelen. 

Wil jij ook vrijwilliger worden binnen de Bindusgemeenschap? Ontdek dan wat jij allemaal kan doen! 

Project-of activiteitsvrijwilliger

Als project of activiteitsvrijwilliger zet je je in voor één of meerdere specifieke activiteiten van Bindus. Samen met andere vrijwilligers draag jij mee onze activiteiten en zorg je dat alles in goede banen loopt! Bindus organiseert ieder jaar zo’n drie grote activiteiten waaronder ook ons Sultan der Maanden festival. 

Luisterburen

Luisterburen zijn vrijwilligers, door ons opgeleid, die in hun eigen buurt verbinding maken met diverse lokale gemeenschappen. Luisterburen vormen een brugfiguur tussen Bindus en de lokale buurtbewoners. Concreet ga je als luisterbuur op pad om met mensen in kwetsbare situaties te spreken over wat er leeft bij hen. 

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij Bindus?

Vul dan onderstaand contactformulier in: