‘Ienieminie’ Digikansen

Bindus is er door en voor de lidverenigingen. En dit al 25 jaar. Ondertussen verenigen we 130 lidverenigingen die zeer divers zijn. Zowel wat betreft achtergrond, thema’s als wat betreft digitale vaardigheden. Vanuit onze achterban merkten we dat de lidverenigingen heel wat digitale vaardigheden misten om hun werking goed op de rails zetten.

Onze lidverenigingen zaten vaak vast in oude structuren en misten de boot naar de digitale wereld. E-mailen, subsidies aanvragen, Whats Appen, sociale media,… is voor veel lidverenigingen niet evident. Hiermee dreigen zij ook op maatschappelijk vlak uitgesloten te worden. Daarom besloten we om als koepelorganisatie hier werk van te maken. Tijdens het uitwerken van het beleidsspoor digitale geletterdheid merkten we dat er heel wat kwetsbare groepen waren die digitaal ongeletterd zijn en hierdoor uitgesloten (dreigen te) worden.

Hiermee zijn we aan de slag gegaan om mede door sterke samenwerkingen trajecten op maat op te zetten. Wij botsen op drempels en experimenteren met verschillende zaken. Soms falen we en soms slagen we. Dit is een klein resultaat van onze weg die we graag delen. Tijdens de vorming krijg je de gedrukte versie van het inspiratiepakket.

Veel plezier met dit inspiratiepakket!

Share on facebook
Deel deze pagina
Share on twitter
Tweet deze pagina
Share on linkedin
Deel deze pagina
Share on whatsapp
Deel deze pagina
Share on email
Deel deze pagina
Share on print
Print deze pagina